FőoldalA festetics családAz örökségHelyszínekX

Festetics Imre Élményközpont

A Bakonyerdő Zrt. által fenntartott Élményközpontban a Keszthelyi-hegység sajátos élővilágával, természeti értékeivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők. A kiállítási tartalmak mellett tematikus programokkal, előadásokkal, vetélkedőkkel, foglalkoztató tantermi programokkal várják a látogatókat.
Az összesen 4,2 hektáros Festetics Imre Élményközpontban őshonos magyar állatfajokkal, valamint különféle vadfajokkal találkozhatnak a látogatók. Az élményközpont három, jól elkülöníthető tematikájú, önálló elemből áll: Természet Háza Látogatóközpont, vadfarm és az úgynevezett falusi udvar. Az állatok megismerését segítik a park területén elhelyezett bemutató táblák és a különleges AR (kiterjesztett valóság) program, amely a gyermekek számára is élvezhető módon tárja fel az adott állatfajról a legfontosabb tudnivalókat.
Az Élményközpontban a látogatók aktív résztvevőként élhetik át a korabeli uradalmi élet eseményeit a VR technika segítségével megjelenített korhű környezetben, korhű eszközökkel.

Kötődés a Festetics-örökséghez

Festetics György fivére, Festetics Imre egyedülálló felfedezéseket tett az öröklés törvényszerűségének tanulmányozása során. E megfigyelések, megállapítások a mai napig a genetika tudomány alappilléreit képezik. Munkássága során az állatok, különös tekintettel a juhok gazdaságilag hasznos tulajdonságainak öröklődését is tudományos alapossággal figyelte meg. Méltó tiszteletadásnak számít, hogy a Bakonyerdő Erdészeti és Faipari Zrt. Festetics Imre Élményközpontja a tudós gróf nevét viseli.

Cím: 8315 Gyenesdiás, Dornyai út 4. (jegyvásárlás itt!)

Honlap elérhetőség: https://www.bakonyerdo.hu/

A témához tartozó hanganyag felnőtteknek:

Festetics Imre, a genetika nagyatyja
Festetics Imre Állatpark bemutatása

A témához tartozó hanganyag gyerekeknek:

Festetics Imre Állatpark bemutatása