A 19–20. század fordulójának világa, amit a történelemben a „boldog békeidők” jelzővel illetünk, Keszthely és környéke életében is meghatározó volt.
Képzeljük magunk elé a Festetics család gyönyörű kastélyát és a benne rendezett estélyeket. A vendégek az asztalok mellett ülnek és vidáman beszélgetnek. S vajon milyen ételeket fogyasztottak?
Salátaleves sült salátaszívvel és vargányagombás fással
Libamájterrine rétegzett almatortával, mazsolás kalács
Vörösboros szarvaslapocka pirított csontvelővel, ceruzabab, Anna-burgonya
Fogasfilé rákpaprikással és vajas galuskával, salátaszívvel
Serpenyőben sült, hízott kacsamáj kardamomos karottapürével és tört málnával, sült túró
Rizspuding Császárné módra friss gyümölcsökkel
Őszibarack félcsészék dióval töltve, meringue-habbal gratinírozva, angolkrém
Festetics-tortácska
A régi ízek felfedezésére páratlan lehetőség adódik. Néhány helyi és környéki étterem kínálatában a Festetics család kulináris öröksége is helyet kap. A régi magyar receptúrákra épülve a mai kornak megfelelő konyhai technológiával olyan ételek színesítik ezen éttermek étlapját, amelyek méltóak a Festetics család nevéhez és lehetővé teszik, hogy a Festetics-örökség ne csak látnivalókban, és szellemiségében, hanem ízek által is megismerhető legyen.